Határidők és nyomtatványok


A letölthető kitöltési útmutatók, illetve a táblázatok a kötelező adatszolgáltatás elkészítését segítik.

A vadászatra jogosultak által évente kötelezően benyújtandó vadállománybecslési jelentés és éves vadgazdálkodási terv, valamint a vadgazdálkodási jelentés elektronikus űrlap (iFORM) segítségével tölthető ki 2023. februárjától.

Az űrlapok a Magyarorszag.hu oldalon a „Közigazgatás, jog” menüponton belül az „Adatkezelés, adatszolgáltatás” almenüpontban érhetőek el. A „Vadállománybecslési jelentés és éves vadgazdálkodási terv”, valamint a „Vadgazdálkodási jelentés” ügyet kiválasztva lesz lehetőség az űrlapokat kitölteni és cégkapu vagy hivatali kapu tárhelyről a területi vadászati hatóság részére beküldeni. Az azonosítás az e-Papírhoz hasonlóan, a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson keresztül, ügyfélkapuval történik.

A kitöltő az a természetes személy lehet, aki a vadászatra jogosult nevében eljárhat, tehát a cégkapuhoz ügykezelőként hozzá van rendelve és rendelkezik küldési jogosultsággal. Cégkapus küldés esetén a cég törzsszámát (az adószám első 8 számjegye), hivatali kapun keresztül történő beküldésnél pedig a hivatali kapu rövid nevét szükséges a viszontazonosításhoz megadni. A kitöltést az űrlap nevére kattintva egy rövid leírás, valamint használati útmutató is segíti, amely elolvasását a kitöltés megkezdése előtt ajánlunk.

A terv és jelentés leadható automatikus adatfeldolgozásra alkalmas adatsor formájában is. Erre az 1. oldal kitöltését követően van lehetőség az utolsó (IV. Csatolmány) fejezetben. Az adatsort többek közt az ESZR (Erdészeti Szakmai Rendszer), valamint vadgazdálkodási szakmai rendszerek segítségével lehet előállítani. Az adatsor, illetve az annak értelmezését segítő dokumentum erről az oldalról is letölthető.

A kitöltésre vonatkozó kérdések kapcsán a területi (vármegyei) vadászati hatóság munkatársaitól vagy az illetékes tájegységi fővadásztól kaphat további tájékoztatást.


Vadállománybecslési jelentés és éves vadgazdálkodási terv
Benyújtási határidő: a jelentés tárgyát képező vadászati évet megelőző február 15.

Vadállománybecslési jelentés és éves vadgazdálkodási terv kitöltési útmutató
Vadállománybecslési jelentés és éves vadgazdálkodási terv űrlap a kódtáblázat kódjaival
Vadállománybecslési jelentés és éves vadgazdálkodási terv MS Excel kódtáblázat


Vadgazdálkodási jelentés
Benyújtási határidő: a jelentés tárgyát képező vadászati évet követő március 20.

Vadgazdálkodási jelentés kitöltési útmutató
Vadgazdálkodási jelentés űrlap a kódtáblázat kódjaival
Vadgazdálkodási jelentés MS Excel kódtáblázat